Μαθησιακοί στόχοι
Το Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας κατέχει τις απαιτούμενες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις (επαγγελματική συμπεριφορά), που είναι απαραίτητες για να καθοδηγεί και να προσανατολίζει ασθενείς ή υγιή άτομα στον ορθό τρόπο διατροφής. Θεωρείται ο πλέον κατάλληλος επαγγελματίας για τη σύνταξη διατροφικών προγραμμάτων σε άτομα που υποχρεούνται σε ειδικά διαιτολόγια. Επιπλέον παρέχει και ψυχολογική υποστήριξη έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η εκπόνηση διατροφικών προγραμμάτων.
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων
οι καταρτιζόμενοι είναι σε θέση να:
Παρέχουν υποστήριξη στην αντιμετώπιση διατροφικών δυσλειτουργιών σε όλες τις κλινικές παθήσεις
Παρέχουν υποστήριξη στην αντιμετώπιση διατροφικών δυσλειτουργιών σε όλες τις κλινικές παθήσεις
Εκπαιδεύουν διατροφικά τα άτομα σε προσωπικό ή σε ομαδικό επίπεδο
Συμβουλεύουν βιομηχανίες τροφίμων σε ότι αφορά την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων
Ελέγχουν την ποιότητα παρασκευής των γευμάτων σε χώρους εστίασης
Ελέγχουν τη διαδικασία παραγωγής προϊόντων τροφίμων και να συμβάλουν στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων
