Σεμινάριο Σύγχρονη Διοίκηση & Διαχείριση Αθλητισμού

IEK MASTER | Σεμινάριο: «Σύγχρονη Διοίκηση & Διαχείριση Αθλητισμού» – Μία σύγχρονη προσέγγιση από τον Τομέα Προπονητικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 9/7/2020 το σεμινάριο «Σύγχρονη Διοίκηση & Διαχείριση Αθλητισμού» από τον Τομέα Προπονητικής του ΙΕΚ MASTER. Ήταν μία σύγχρονη προσέγγιση στο Αθλητικό Managemen από την οπτική διαφορετικών επαγγελματιών του αθλητισμού:

Ο Γιάννης Δάρας (δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ένωσης αθλητικών συντακτών) αναφέρθηκε στον τρόπο που προβάλλεται ο αθλητισμός μέσα από τα Social Media, στα πλεονεκτήματα και στις στρεβλώσεις αυτής της σύγχρονης μορφής προβολής.

Ο Αχιλλέας Υφαντίδης (ψυχολόγος, επικοινωνιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης σχολών προπονητών UEFA της ΕΠΟ και εκπαιδευτής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης) ανέλυσε γιατί είναι τόσο σημαντική η ψυχολογία στον αθλητισμό.

Ο Μιχάλης Κατσίμπρας, (προπονητής UEFA PRO, εκπαιδευτής προπονητών UEFA, Τ. Τεχνικός Διευθυντής προεθνικών ομάδων Ανατολικής Αττικής και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του τμήματος Προπονητικής στο ΙΕΚ MASTER) αναφέρθηκε στο Αθλητικό Management του Ποδοσφαίρου.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναφορά του Σταύρου Παπανδρέου (προπονητή UEFA PRO και εκπαιδευτή του τμήματος Προπονητικής στο ΙΕΚ MASTER) στο ρόλο του scouting του σύγχρονου ποδοσφαιριστή καθώς και η αναφορά του σε μία διαφορετική μορφή αθλητισμού, στο e-sports μέσω των video games.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση-αφιέρωμα στον Νίκο Αλέφαντο που ετοίμασαν οι σπουδαστές του Τομέα Προπονητικής του ΙΕΚ MASTER καθώς και με την απονομή τιμητικών διακρίσεων που δόθηκαν σε φορείς του αθλητισμού για την προσφορά τους.
Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με τη μορφή δια ζώσης εκπαίδευσης και με τη μορφή online τηλεκατάρτισης, δίνοντας τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν συνολικά περίπου 300 άτομα. Σύντομα, ο Τομέας Προπονητικής του ΙΕΚ MASTER θα ανακοινώσει νέο σεμινάριο.

*Για τους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν το σεμινάριο δια ζώσης τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό: