Σεμινάρια Barista (μπουφετζής)

Με την παρακολούθηση του Σεμιναρίου κατάρτισης στον τρόπο προετοιμασίας και παρουσίασης του μπουφέ σύμφωνα με τους κανόνες και τις αρχές της υγιεινής και ασφάλειας, ο υποψήφιος πιστοποιείται σε γνώσεις και δεξιότητες που του επιτρέπουν να εργαστεί άμεσα και αποτελεσματικά σε καφέ, εστιατόρια μπαρ, κυλικεία, αναψυκτήρια και σε κάθε χώρο που διαθέτει μπαρ και μπουφέ σερβιρίσματος.

Σκοπός του προγράμματος:

Μέσα από το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού Οργανισμού MASTER «Σεμινάρια Barista » ο καταρτιζόμενος αποκτά γρήγορη και αποτελεσματική κατάρτιση σε:

  • Τύπους ροφημάτων και τα χαρακτηριστικά τους
  • τη διακόσμηση ενός ροφήματος
  • Τον ενδεδειγμένο τρόπο για την εξυπηρέτηση του πελάτη

Θεματικές ενότητες του σεμιναρίου:

  • Βασικός εξοπλισμός μπαρ-μπουφέ
  • Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας του Εξοπλισμού
  • Υγιεινή & ασφάλεια στο χώρο εργασίας (Καθαριότητα , αρτιότητα του απαιτούμενου εξοπλισμού για το σερβίρισμα των ποτών, αφεψημάτων και ετοίμων εδεσμάτων ανάλογα με το είδος της εκδήλωσης)
  • Βασικές προσωπικές & διαπροσωπικές επαγγελματικές δεξιότητες
  • Κανόνες σερβιρίσματος σε σχέση με την υγιεινή των τροφίμων και την αρτιότητα της παρουσίασης του πιάτου
  • Ιστορία του καφέ/τσαγιού/κακάο, χώρες προέλευσης συγκομιδή, επεξεργασία
  • Παρασκευή espresso, cappuccino (zesto –kryo)
  • Παρασκευή αφρόγαλα
  • Παρασκευή όλων των ροφημάτων με βάση το γάλα και καφέ (latte macchiato κλπ)
  • Σωστή παρασκευή τσαι /κακάο ανάλογα με το είδος
  • Παρασκευή smoothies, σωστοί συνδυασμοί
  • Συνταγές smoothies/ detox, energy,superfood smoothies

Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου θα είστε σε θέση να γνωρίζετε:

  • Τις βασικές αρχές της ομάδας επαγγελμάτων του τμήματος Food and beverage
  • Το ρόλο και τη σημασία του επισιτιστικού τμήματος σε ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα
  • Τη χρήση βασικών αρχών ενδοεπιχειρησιακής επικοινωνίας
  • Τους τύπους ροφημάτων και τα χαρακτηριστικά τους
  • Ποιός είναι ο επιβεβλημένος τρόπος καθαρισμού των σκευών παρασκευής ροφημάτων και επιφανειών και ποια τα χαρακτηριστικά του
  • Τη δράση κάθε καθαριστικής ουσίας, σε ποια επιφάνεια αρμόζει, σε ποιο μέρος της μηχανής παρασκευής ροφήματος αφορά (πχ. μέρη μηχανής παρασκευής espresso, καφετιέρα γαλλικού καφέ) και γιατί
  • Τους τρόπους παρασκευής κάθε ροφήματος με βάση τον καφέ, το τσάι και χυμούς φρούτων και λαχανικών
  • Τη λειτουργία του μηχανικού και χειροκίνητου εξοπλισμού παρασκευής ροφημάτων όπως π χ. μηχανές παρασκευής καφέ, τσαγιού, χυμών και λοιπών ροφημάτων
  • Τη διακόσμηση ενός ροφήματος και με ποια λογική αυτό διακοσμείται
  • Τον ενδεδειγμένο τρόπο για την εξυπηρέτηση του πελάτη
  • Την τήρηση των κανόνων υγειονομικής ασφαλείας των τροφίμων με σκοπό να αποφευχθούν τροφικές δηλητηριάσεις
  • Την κοστολόγηση των ροφημάτων βάσει των υλικών παρασκευής τους
  • Τον τρόπο παρασκευής ελαφρών εδεσμάτων (snacks) και ποια υλικά ταιριάζουν κατά περίπτωση, συνταγές εδεσμάτων και με ποια συνοδευτικά (γαρνιτούρες) συνοδεύονται
  • Τις βασικές συνταγές σύνθετων τεχνικών αλκοολούχων και μη ποτών όπως cocktails
  • Τον τρόπο εξοπλισμού του μπουφέ (ζεστού και κρύου), την σειρά των εδεσμάτων, τον μέγιστο χρόνο τον οποίο μπορούν να παραμείνουν στον μπουφέ πριν καταστούν υγειονομικώς επικίνδυνα
  • Τον τρόπο χειρισμού του εξοπλισμού του bain-marie και του rechau (τοποθέτηση φλόγιστρου ή θέρμανση του νερού στην κατάλληλη θερμοκρασία κ.α)

Σεμινάρια Barista: Σε ποιους απευθύνεται:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ερασιτέχνες της κουζίνας, σε φοιτητές από τον χώρο της εστίασης, του τουρισμού, του εμπορίου και γενικά σε όποιον ενδιαφέρεται όσους θα ήθελαν να απασχοληθούν στην προετοιμασία όλων των ειδών ροφημάτων και αφεψημάτων, καθώς και κρύων και ζεστών σνακ.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι Σπουδαστές θα είναι σε θέση να:

  • Να γνωρίζουν τους κανόνες  υγειονομικής ασφάλειας των τροφίμων με σκοπό να αποφευχθούν τροφικές δηλητηριάσεις
  • Τον τρόπο χειρισμού του εξοπλισμού του bain-marie και του rechau
  • Τον τρόπο παρασκευής ελαφρών εδεσμάτων (snacks) και ποια υλικά ταιριάζουν κατά περίπτωση, συνταγές εδεσμάτων και με ποια συνοδευτικά (γαρνιτούρες) συνοδεύονται
  • Τις βασικές συνταγές σύνθετων τεχνικών αλκοολούχων και μη ποτών όπως cocktails
  • Τον τρόπο εξοπλισμού του μπουφέ (ζεστού και κρύου), την σειρά των εδεσμάτων, τον μέγιστο χρόνο τον οποίο μπορούν να παραμείνουν στον μπουφέ πριν καταστούν υγειονομικός επικίνδυνα
  • Την κοστολόγηση των ροφημάτων βάσει των υλικών παρασκευής τους
  • Τρόπους εξυπηρέτησης του πελάτη

Με την Ολοκλήρωση του Σεμιναρίου ο σπουδαστής αποκτά:

  • Πιστοποιητικό Σπουδών από ΚΔΒΜ Επιπέδου 2
  • Τίτλο Σπουδών για Δικαίωμα Συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ (Απαιτούμενη Προϋπηρεσία)
  • Συστατική Επιστολή από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό MASTER
  • Δυνατότητα (μετά από σύμφωνη γνώμη του σπουδαστή) προώθησης του βιογραφικού σε αντίστοιχες επιχειρήσεις

Γιατί Επιλέγω Master

  • Ο Όμιλος MASTER έχει Πιστοποιηθεί ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 με την άδεια λειτουργίας (Φ.Ε.Κ. 807/Β/13) Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π του Υπουργείου Παιδείας
  • Τα Επαγγελματικά Σεμιναριακά Προγράμματα παρέχονται και με τη μορφή E-Learning (Σύγχρονη & Ασύγχρονη Τηλεκατάρτιση) από Πιστοποιημένες
  • Ηλεκτρονικές Πλατφόρμες (Συμβατές με Πανευρωπαϊκά και Διεθνή πρότυπα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση).
  • Περιποίηση Άκρων & Ονυχοπλαστική με Επαγγελματικά Δικαιώματα
  • Η Εκπαίδευση πραγματοποιείται σε Πιστοποιημένες Εργαστηριακές Υποδομές συνολικής εκτάσεως 400 τ.μ. στα Βόρεια Προάστια και 350 τμ στα Νότια Προάστια με τη συνεργασία του ΙΕΚ MASTER
  • Το Εκπαιδευτικό Προσωπικό κατέχει στρατηγικές θέσεις σε όλους τους Κλάδους της Εργασίας
  • Μακροχρόνιες Συνεργασίες με τις μεγαλύτερες Ελληνικές και Πολυεθνικές επιχειρήσεις και προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα στους Σπουδαστές

Προνομιακές τιμές και Εκπτώσεις σε Καταρτιζόμενους που ανήκουν σε κάποια από τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  1. ΑμεΑ
  2. Χαμηλό οικογενειακό εισόδημα
  3. Άνεργοι
  • Επιλογή Συνδυαστικών Σεμιναριακών Πακέτων
  • Ο Όμιλος ΜASTER Διατηρεί 15 Υποκαταστήματα και Απασχολεί 120 Στελέχη σε όλη την Ελλάδα

Πιστοποιήσεις - Βραβεύσεις του Ομίλου MASTER

Nail Art

  • Πιστοποίηση ISO 9001:2008 στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.
  • Πιστοποίηση ISO 9001:2008 στο σχεδιασμό και υλοποίηση επαγγελματικής εκπαίδευσης
  • Πιστοποίηση ISO 9001:2008 στην παροχή υπηρεσιών τεχνολογίας και την ψηφιοποίηση δεδομένων
  • Πιστοποίηση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) 2ου Επιπέδου Εθνικής εμβέλειας από τον ΕΟΠΠΕΠ με κωδικό 1073
  • Πιστοποίηση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του ΥΔΤ & ΠΠ για παροχή εκπαίδευσης
  • Πιστοποίηση ISO 27001 το μόνο επιθεωρημένο Διεθνές Πρότυπο για τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ISMS)
  • Πιστοποίηση ISO 14001 που καθορίζει τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη και την εφαρμογή ενός Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης/ΣΠΔ (Environmental Management System/EMS).

Πιστοποιημένες Ψηφιακές Πλατφόρμες για On Line παρακολούθηση των σεμιναρίων σε μορφή E-LEARNING

Πάνω από 15.000 καταρτιζόμενοι έχουν επωφεληθεί από την Ηλεκτρονική Εκπαίδευση που παρέχει η MASTER

Nail Art

Παροχές

  • Δυνατότητα συμμετοχής μέσω Τηλεκατάρτισης
  • Δυνατότητα ένταξης σε ταχύρυθμο Πρόγραμμα
  • Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού
  • Προνομιακές Εκπτώσεις σε Προγράμματα Μετεκπαίδευσης και Εξειδίκευσης
  • Δωρεάν Σημειώσεις
  • Τα βασικά υλικά της πρακτικής εξάσκησης παρέχονται
  • Ολιγομελή τμήματα
  • Η Εκπαίδευση πραγματοποιείται στα άρτια εξοπλισμένα και πιστοποιημένα εργαστήρια του ΙΕΚ ΜASTER, στα Βόρεια και στα Νότια προάστια