Το IΙEK MASTER είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και  διαθέτει επίσημη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας.

Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων του ΙΕΚ MASTER ο Σπουδαστής λαμβάνει Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Στη συνέχεια, ο απόφοιτος έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει Κρατικό Δίπλωμα σπουδών με άμεση αναγνώριση τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Με τις Εξετάσεις Πιστοποίησης ο Σπουδαστής αποκτά Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος και κατοχυρώνει τα επαγγελματικά του δικαιώματα.

Το δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης ΙΕΚ αναγνωρίζεται ως τυπικό προσόν για διορισμό στο δημόσιο βάσει των Π.Δ. 50/2001 (ΦΕΚ 39/Α/05-03-2001) & (ΦΕΚ 185/Α/3-08-2007)

Οι κάτοχοι διπλώματος ΙΕΚ μοριοδοτούνται σε διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ με 150 μονάδες (Άρθρο 8, Ν. 3051/2002 (ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

To IEK MASTER διαθέτει δύο παραρτήματα στο Βόρεια και στα Νότια Προάστια της Αττικής και στεγάζεται σε άνετους και σύγχρονους χώρους, με ασφάλεια και ευκολία πρόσβασης με τα Μ.Μ.Μ.

Η ποιότητα της εκπαίδευσης των Σπουδαστών μας είναι εγγυημένη διότι οι εκπαιδευτές μας είναι αποδεδειγμένα κορυφαίοι επαγγελματίες στους κλάδους που δραστηριοποιούνται.

Μέχρι σήμερα, έχουμε συνεργαστεί με χιλιάδες εκπαιδευτές σε εξειδικευμένα επαγγελματικά προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης και οι συνεργάτες- εκπαιδευτές του ΙΕΚ MASTER, έχουν προκύψει ύστερα από αυστηρές αξιολογήσεις, βασισμένοι στην πολύχρονη εμπειρία μας.

30 χρόνια τώρα, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός MASTER, έχει δημιουργήσει ισχυρές και μόνιμες συνεργασίες με τις μεγαλύτερες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Στο IEK MASTER, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους λειτουργεί τμήμα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας και Εύρεσης Εργασίας  όπου προωθεί τα βιογραφικά των Σπουδαστών σε  τουλάχιστον 7.000 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Καθημερινά, το ΙΕΚ MASTER λαμβάνει δεκάδες αιτήματα για νέες θέσεις εργασίας που προκύπτουν τόσο στην Αττική όσο και στην Επαρχία.

Στο ΙΕΚ MASTER δεν γίνεσαι απλά Επαγγελματίας… μπορείς να γίνεις Επιχειρηματίας… Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα καταφέρουμε…

Το τμήμα Επιχειρηματικότητας του ΙΕΚ MASTER, παρέχει ειδική εκπαίδευση και διαρκή ενημέρωση για προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Τράπεζα Επενδύσεων, κλπ) γιατί θέλουμε οι Σπουδαστές μας να μην περιορίζουν τα όνειρά τους και να κατορθώσουν να ιδρύσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των Σπουδαστών μας προετοιμάζοντάς τους δυναμικά για τις εξετάσεις Πιστοποίησης προσφέροντάς τους δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για να αποκτήσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και επαγγελματικά δικαιώματα στον τομέα των σπουδών τους.

To IEK MASTER παρέχει σε σπουδαστές που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα για τις σπουδές τους, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ ταχύρυθμα σεμινάρια σε δεκάδες ειδικότητες

έτσι ώστε να κατορθώσουν να βρουν άμεσα μία θέση εργασίας, παράλληλα με τις σπουδές τους.

Υποστηρίζουμε παράλληλα τους νέους Σπουδαστές μας -έως 24 ετών- για την ένταξή τους σε επιδοτούμενα προγράμματα που συνεχώς υλοποιούνται στα 15 υποκατάστημα του Εκπαιδευτικού Οργανισμού MASTER.

Οι τιμές των διδάκτρων μας είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και προσφέρουμε μοναδικές εκπτώσεις και υποτροφίες στους νέους Σπουδαστές μας!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να μιλήσουμε μαζί σας για τους επαγγελματικούς σας  στόχους και τις σπουδές σας.

To IIEK MASTER παρέχει σε σπουδαστές που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα για τις σπουδές τους, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ ταχύρυθμα σεμινάρια σε δεκάδες ειδικότητες έτσι ώστε να κατορθώσουν να βρουν άμεσα μία θέση εργασίας, παράλληλα με τις σπουδές τους.

Υποστηρίζουμε παράλληλα τους νέους Σπουδαστές μας -έως 24 ετών- για την ένταξή τους σε επιδοτούμενα προγράμματα που συνεχώς υλοποιούνται στα 15 υποκατάστημα του Εκπαιδευτικού Οργανισμού MASTER.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Η φοίτηση στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) έχει διάρκεια 5 εξάμηνα.

 • 4 εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης (1200 ώρες)
 • 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας (960 ώρες)*

*Υπάρχει η δυνατότητα, η Πρακτική Άσκηση, να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 3ου και του 4ου εξάμηνου και σε ορισμένες περιπτώσεις ο Σπουδαστής ενδέχεται να δικαιούται απαλλαγή από την Πρακτική Άσκηση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Για να κάνετε αίτηση εγγραφής στο ΙΕΚ MASTER το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΙΕ ΚMASTER.

Την αίτηση θα την βρείτε κάνοντας «κλικ» ΕΔΩ: Online Αίτηση για Εγγραφή στο ΙΕΚ MASTER

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης του ΙΕΚ MASTER, θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας και θα έχετε πλήρη ενημέρωση σε καθορισμένο ραντεβού.

Οι αιτήσεις για εγγραφή στο ΙΕΚ MASTER πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Την αίτηση εγγραφής θα την βρείτε κάνοντας «κλικ» ΕΔΩ: Online Αίτηση για Εγγραφή στο ΙΕΚ MASTER

Οι ημερομηνίες έναρξης των μαθημάτων στα ΙΕΚ ανακοινώνονται λίγες ημέρες πριν την έναρξή του σπουδαστικού εξαμήνου.

 • Για το Χειμερινό Εξάμηνο η ακριβής ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων ανακοινώνεται τον Οκτώβριο
 • Για το Εαρινό εξάμηνο η ακριβής ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων ανακοινώνεται τον Φεβρουάριο

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Φιλοσοφία του ΙΙΕΚ MASTER είναι όλοι οι Σπουδαστές μας να οδηγηθούν στις  εξετάσεις Πιστοποίησης μέσω των οποίων θα εξασφαλίσουν την αναγνωρισιμότητα του Πτυχίου τους και την ένταξή τους στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων (EQF).

Υποστηρίζουμε όλους τους Σπουδαστές μας προσφέροντας επιπρόσθετη ενισχυτική διδασκαλία τόσο στις αίθουσες του ΙΕΚ όσο και μέσω της online εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας, iclass.

Τα μαθήματα όλων των ειδικοτήτων του ΙΕΚ MASTER είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των εξετάσεων πιστοποίησης και οι εκπαιδευτές, από την πρώτη κιόλας ημέρα, προετοιμάζουν τους Σπουδαστές έτσι ώστε να επιτύχουν  στις εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ.

To Τμήμα Πρακτικής Άσκησης του IEK MASTER προωθεί τα βιογραφικά των Σπουδαστών σε 7.000 συνεργαζόμενες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις

εξασφαλίζοντάς τους Πρακτική Άσκηση στον Τομέα των Σπουδών τους.

Καθημερινά, το ΙΕΚ MASTER λαμβάνει αιτήσεις από τις μεγαλύτερες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες για συστάσεις νέων σπουδαστών και επαγγελματιών.

Για την εγγραφή στο ΙΕΚ MASTER χρειάζεται:

 • Φωτοτυπία Απολυτηρίου Λυκείου (Γενικό, ΤΕΕ Β΄ΚΥΚΛΟΥ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ ΤΕΛ ) σε
 • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
 • 2 έγχρωμες φωτογραφίες (μέγεθος ταυτότητας)
 • Επαγγελματική Προϋπηρεσία στην αιτούμενη ειδικότητα (αν υπάρχει για απαλλαγή από την πρακτική άσκηση)

*Στην περίπτωση που οι υπήκοοι χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν διαθέτουν απολυτήριο Λυκείου από την Ελλάδα ή αντίστοιχο τίτλο από εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας προέλευσής τους απαιτείται το πιστοποιητικό Ελληνομάθειας.

Το ΙΕΚ MASTER πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για την απόκτηση του Πιστοποιητικού.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Στις ειδικότητες των ΙΕΚ δεκτοί γίνονται:

 • Απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) που διαθέτουν απολυτήριο Λυκείου
 • Απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΔΙΕΚ, ΙΙΕΚ
 • Φοιτητές ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΔΙΕΚ, ΙΙΕΚ (Παράλληλα έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να φοιτούν και στις δύο σχολές)
 • Απόφοιτοι πανεπιστημίων
 • Επαγγελματίες ή μη που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδίκευση σε κάποιο αντικείμενο και διαθέτουν απολυτήριο Λυκείου

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την εγγραφή και φοίτηση στα ΙΕΚ

Φυσικά, υπάρχουν πολλά επαγγελματικά προγράμματα σπουδών στο ΙΕΚ MASTER, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε χωρίς να διαθέτετε απολυτήριο Λυκείου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Το IEK MASTER είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και εξασφαλίζει στους σπουδαστές του το απαραίτητο πιστοποιητικό στρατολογίας, εξασφαλίζοντας αναβολή έως το 23ο έτος της ηλικίας τους.

30 χρόνια τώρα, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός MASTER έχει δημιουργήσει συνεργασίες με τις μεγαλύτερες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Στο IEK MASTER, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους λειτουργεί τμήμα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας και Εύρεσης Εργασίας  όπου προωθεί τα βιογραφικά των Σπουδαστών σε τουλάχιστον 7.000 αξιόπιστες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, μέσω εξατομικευμένης συμβουλευτικής στηρίζει τους Σπουδαστές για τα μελλοντικά τους επαγγελματικά βήματα καθώς και για την ίδρυση της δικής τους επιχείρησης.

Η νομοθετική κατοχύρωση των επαγγελμάτων τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης αποτελεί αρμοδιότητα των υπουργείων που εποπτεύουν τα επαγγέλματα αυτά.

Ρύθμιση επαγγελματικών δικαιωμάτων δεν απαιτείται για όλα τα επαγγέλματα, καθώς η πρόσβαση σε πολλά από αυτά είναι ελεύθερη.

Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του ΙΕΚ MASTER προσφέρουν δωρεάν εξατομικευμένες πληροφορίες για Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος και για Επαγγελματικά Δικαιώματα όλων των ειδικοτήτων. Παράλληλα, αναλύουν στους Σπουδαστές τις προοπτικές του κάθε επαγγέλματος.

Οι νέοι που επιθυμούν να σπουδάσουν σε κάποια από τις ειδικότητες του  ΙΕΚ, είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνονται έγκαιρα από τους Συμβούλους του ΙΕΚ MASTER για τα επαγγελματικά δικαιώματα των προσφερόμενων ειδικοτήτων και για τις επιλογές που θα τους παρέχει το δίπλωμά τους ως προς την εύρεση εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Η παρακολούθηση στα ΙΕΚ είναι υποχρεωτική και το όριο των απουσιών είναι το 15% των συνολικών ωρών του κάθε μαθήματος για τις 15 εβδομάδες που διαρκεί η κατάρτιση του κάθε εξαμήνου.

Οι Σπουδαστές παρακολουθούν θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στα ΙΕΚ, λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η Βεβαίωση αυτή τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας επιπέδου 5 (Νόμος 4283/10-9-2014 | ΦΕΚ 189Α’| άρθρο 12 παράγραφος 1 εδάφιο στ).

Βεβαίως, στο IEK MASTER λειτουργεί ειδικό τμήμα για νέους που κατοικούν στην περιφέρεια, το οποίο διευκολύνει τους σπουδαστές στην αναζήτηση κατοικίας.

Τα δίδακτρα του ΙΕΚ MASTER είναι προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα και υπάρχουν διευκολύνσεις αποπληρωμής, κατανοώντας τις ανάγκες των σπουδαστών μας.

Παρέχουμε έξτρα εκπτώσεις και διευκολύνσεις σε Σπουδαστές που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

 • Φίλοι ήδη σπουδαστών μας ή και σε ωφελούμενους προγραμμάτων του Εκπαιδευτικού Οργανισμού MASTER
 • Αριστούχοι μαθητές
 • Άτομα με ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες
 • Άνεργοι
 • ΑμεΑ
 • Πολύτεκνοι
 • Απώλεια γονέων
 • Σπουδές σε 2 ειδικότητες
 • Σε προεξόφληση διδάκτρων κτλ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Φυσικά, οι Σπουδαστές μας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να εξειδικευτούν σε πλήθος προγραμμάτων πιστοποιημένων και μοριοδοτούμενων που υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στον Όμιλό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.