Μαγειρική – Chef

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης -
Αρχιμάγειρας (Chef)

Σπούδασε στο IEKMASTER

Μαθησιακοί στόχοι

Σπούδασε Μαγειρική στο IEK MASTER!Το καλό και ποιοτικό φαγητό και η μεσογειακή διατροφή, κερδίζουν συνεχώς την προτίμηση του κόσμου απαιτώντας εκπαιδευμένους δημιουργούς.

Η ειδικότητα του Chef έρχεται ως αρωγός των αναγκών των Ελληνικών Επιχειρήσεων του Επισιτιστικού χώρου να καλύψει τα υπάρχοντα κενά με στελέχη ικανά να αντεπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις της αγοράς.

Ως επαγγελματίας, ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, (Chef) κατέχει τις δεξιότητες να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον τύπο της.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων

οι Σπουδαστές είναι σε θέση να:

Συνθέτουν μενού ανάλογα με την εποχή, την εθνικότητα και τις συνήθειες των πελατών, τη σύγχρονη διαιτητική καθώς και τις ισχύουσες αγορανομικές διατάξεις

Ελέγχουν την ποιότητα των ειδών του παντοπωλείου, των λαχανικών, των φρούτων, των προϊόντων γάλακτος

Γνωρίζουν τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – ψαριών - θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου

Αναγνωρίζουν τις ποικιλίες των κρασιών και τη σχέση τους με τα φαγητά

Ελέγχουν & συγκρίνουν τιμές αγοράς, διαχειρίζονται παραλαβές, απογραφές, οργανώνουν το τμήμα προμηθειών

Γνωρίζουν τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό μιας σύγχρονης επαγγελματικής κουζίνας

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης IΙΕΚ MASTER είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη

Αναγνώριση Πτυχίου

Πτυχίο απολύτως ισότιμο με αυτό του Ελληνικού Δημοσίου. Επιπλέον μοριοδότηση 150 μονάδων σε πιθανούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. (Στηρίζεται στο άρθρο 8, Ν. 3051/2002 (ΦΕΚ 220/A/20-9-02).

Παράλληλα ισχύει η αναγνώριση του Διπλώματος ως τυπικού προσόντος για διορισμό στο Δημόσιο.

Βάσει των ΠΔ 50/2001 (ΦΕΚ 39/Α/05-03-2001) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τα ΠΔ 347/2003 (ΦΕΚ115/Α/31-12-2003, Εγκ. ΔΟΑ/Φ13/1873, Παράρτημα Γ), Π.Δ. 44/2005 (ΦΕΚ 63/Α/9-03-2005), Π.Δ. 116/2006 (ΦΕΚ 115/Α/9-06-2006), Π.Δ. 146/2007 (ΦΕΚ 185/A/3-08-2007

Πρακτική Άσκηση

Η Πρακτική Άσκηση είναι συνολικής διάρκειας 960 ωρών, είναι συναφής με το αντικείμενο της ειδικότητας και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε Ελλάδα και Κύπρο. Θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση «Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης» (άρθρο 23 του Ν. 4186/2013 για την «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις»).

Μέσω της Πρακτικής Άσκησης ή της Μαθητείας, οι καταρτιζόμενοι του ΙΙΕΚ MASTER ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς με την κατάρτισή τους κλάδους, σε θέσεις που προσφέρονται από φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΙΕΚ MASTER

To Τμήμα Πρακτικής Άσκησης του IEK MASTER προωθεί τα βιογραφικά των Σπουδαστών σε 7.000 συνεργαζόμενες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις
εξασφαλίζοντάς τους Πρακτική Άσκηση στον Τομέα των Σπουδών τους.

Τα τελευταία 30 χρόνια, εκατοντάδες καταρτιζόμενοι έχουν προσληφθεί, με την ολοκλήρωση της Πρακτικής τους Άσκησης, σε επιχειρήσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα,
με την υποστήριξη και την εγγύηση του Εκπαιδευτικού Οργανισμού MASTER.

Που μπορώ να εργαστώ

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης μπορεί να εργασθεί στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό τομέα σε:

• Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις και σε επιχειρήσεις Επισιτισμού
• Επιχειρήσεις τροφίμων
• Μικρότερα και μεγαλύτερα εστιατόρια
• Κρουαζιερόπλοια
• Εταιρείες catering
• Παρασκευή εδεσμάτων στα νοσοκομεία
• Παιδικούς σταθμούς
• Camping – Κατασκηνώσεις
• Επιχειρήσεις αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής
• (Ως) Ελεύθερος Επαγγελματίας

Μοναδικές Παροχές ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο IEK MASTER

Το ΙΕΚ ΜΑSTER στηρίζει τους σπουδαστές του και προσφέρει:

• Εξατομικευμένη συμβουλευτική στους σπουδαστές
• Ειδική εκπαίδευση και διαρκή ενημέρωση
• Χτίσιμο επαγγελματικού προφίλ
• Πρόσθετη κατάρτιση σε εξειδικευμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες
• Ομαδική ασφάλιση σπουδαστών μας
• Αναβολή στράτευσης (βάσει της σχετικής νομοθεσίας)
• Μαθήματα ξένων γλωσσών με δυνατότητα πιστοποίησης ως πρόσθετο προσόν για εξειδικευμένη απασχόληση ή αυτοαπασχόληση
• Οργανωμένη συμμετοχή σε projects και εργασίες
• Διάθεση αναλώσιμων υλικών
• Σημαντικές εκπτώσεις σε ωφελουμένους Προγραμμάτων του Εκπαιδευτικού Ομίλου μας, σε νέες έγραφες από συστάσεις ήδη σπουδαστών μας και Διευκολύνσεις Αποπληρωμής σε άτομα με ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες, σε προεξόφληση διδάκτρων, σε άτομα ΑΜΕΑ κλπ.

  • Εξασφαλισμένη απασχόληση!

    Εξασφαλίζουμε άμεση προώθηση στην αγορά εργασίας, από το πρώτο κιόλας εξάμηνο, μέσα από πλήθος συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του ομίλου μας.

  • Γίνε επιχειρηματίας όχι απλά… επαγγελματίας!

    Παρέχουμε ειδική εκπαίδευση και διαρκή ενημέρωση για προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Τράπεζα Επενδύσεων, κλπ) για να κάνεις τη δική σου προσπάθεια στην επιχειρηματικότητα.

  • Μετεκπαίδευση ευρωπαϊκών προτύπων

    Προσφέρουμε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό μέσω της πιστοποιημένης πλατφόρμας iclass.gr και iclasslive.gr.

  • Καλωσορίζουμε τους νέους σπουδαστές με ένα Tablet

    Καλωσορίζουμε τους σπουδαστές μας και τους παρέχουμε ένα tablet με βασικά εκπαιδευτικά εργαλεία.

Πρόγραμμα Σπουδών

Το περιεχόμενο σπουδών είναι δομημένο κατά τρόπο ώστε οι πτυχιούχοι να αποκτήσουν γνώσεις σε βασικές αρχές της μαγειρικής τέχνης, της παρασκευής και της σύνθεσης μενού ελληνικής και παγκόσμιας κουζίνας, του τρόπου παρουσίασης των εδεσμάτων και της τέλειας οργάνωσης και διοίκησης της κουζίνας.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου των σπουδών οι νέοι επαγγελματίες θα μπορούν να διευθύνουν το προσωπικό μιας επαγγελματικής κουζίνας, να εκπονούν μενού και να έχουν τον συντονισμό των προμηθειών, γνωρίζοντας τρόπους συντήρησης και αξιοποίησης των τροφίμων με βάση γνώσεις της σωστής υγιεινής διατροφής

Εξάμηνο Α’

Γαλλικά


Αρχές Οικονομικής


Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός


Έλεγχος Εμπορευμάτων


Τέχνη Μαγειρικής Ι


Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής Ι


Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Εξάμηνο B’

Γαλλικά


Οργάνωση – Λειτουργία Εστιατορίου


Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων


Οινολογία


Τέχνη Μαγειρικής ΙΙ


Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής ΙΙ


Υγιεινή και Ασφάλεια


Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Εξάμηνο Γ’

Γαλλικά / Αγγλικά


Σύνθεση Μενού


Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο


Διαιτητική


Τέχνη Μαγειρικής ΙΙΙ


Τεμαχισμός Κρεάτων Ι


Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Εξάμηνο Δ’

Γαλλικά / Αγγλικά


Διακοσμητική Παρασκευασμάτων


Τέχνη Μαγειρικής ΙV


Τεμαχισμός κρεάτων ΙΙ


Πρακτική Άσκηση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ενημερωθείτε άμεσα, εύκολα και δωρεάν για τη σχολή που σας ενδιαφέρει από όπου και αν βρίσκεστε.

* Υποχρεωτικά Πεδία

Αργυρούπολη

Διεύθυνση: Λ. Κύπρου 4 & Λ. Βουλιαγμένης 579

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 9966992

Email: info@iekmaster.gr

Νέο Ηράκλειο

Διεύθυνση: Ζαλοκώστα & Εμ. Παπαδάκη, T.K.: 14121

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 2712588

Email: info@iekmaster.gr

© Copyright - IEK MASTER

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί τεχνολογίες cookies

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί τεχνολογίες cookies, για να μπορούμε να σας διακρίνουμε από άλλους επισκέπτες, να καταγράφουμε τη διεύθυνση IP σας και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που περιλαμβάνουν τα cookies, μπορείτε να δείτε την σελίδα Πολιτική Προστασίας Για να αποδεχθείτε την χρήση των Cookies πατήστε το κουμπί Αποδοχή.