Σεμινάρια μαγειρικής: Εκπαίδευση & κατάρτιση στη μαγειρική τέχνη

Σεμινάρια μαγειρικής: Εκπαίδευση & κατάρτιση στη μαγειρική τέχνη. Σπούδασε στις σχολές μαγειρικής του IEK MASTER.

Σκοπός του προγράμματος:

Μέσα από το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού Οργανισμού MASTER «Εκπαίδευση και Κατάρτιση στη μαγειρική τέχνη» οι Σπουδαστές αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες στη παρασκευή και την παράθεση εδεσμάτων.

Εδέσματα κάθε μορφής και ποικιλίας με βάση τον ποιοτικό έλεγχο, την κατανομή, τη συντήρηση,  τον τεμαχισμό και την αξιοποίηση των πρώτων υλών.

Οι Σπουδαστές γνωρίζουν  την επαγγελματική κουζίνα (εστιατορίου και ειδικότερων χώρων εστίασης) και ότι απαιτείται για να στήσουν το δικό τους κατάστημα.

Η κατάρτιση περιλαμβάνει την επιτομή των μυστικών για λαχταριστές συνταγές με κρεατικά,  ψαρικά,  λαχανικά και ζυμαρικά από την ελληνική αλλά και τη διεθνή κουζίνα

Σε ποιους απευθύνεται το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ερασιτέχνες της κουζίνας, σε φοιτητές από τον χώρο της εστίασης, του τουρισμού, του εμπορίου και γενικά σε όποιον ενδιαφέρεται για την μαγειρική τέχνη.

Θεματικές ενότητες του σεμιναρίου

  • Γνωρίζοντας την κουζίνα
  • Η ιστορία και η αξία της ελληνικής κουζίνας
  • Τρόποι κοπής κρεάτων και λαχανικών (η χρήση του μαχαιριού)
  • Μαγειρεύοντας με μοσχάρι (συνταγές για μαγειρευτά, ψητά)
  • Μαγειρεύοντας αρνί-κατσίκι
  • Μαγειρεύοντας κυνήγι (πάπια, αγριογούρουνο, λαγό, ορτύκια)
  • Μαγειρεύοντας με χοιρινό κρέας
  • Μαγειρεύοντας με κοτόπουλο (συνταγές για σωτέ, πανέ, ψητό
  • Μαγειρεύοντας ψάρια
  • Συνταγές για ασιατική κουζίνα
  • Σάλτσες-σαλάτες-σούπες
  • Φτιάχνοντας ζύμες και πίτες (συνταγές από όλη την Ελλάδα)
  • Μαγειρική με ζυμαρικά (ελληνική, & ιταλική -διεθνής κουζίνα στα ζυμαρικά)
  • Κυριακάτικο brunch

 

Με την ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος οι Σπουδαστές είναι σε θέση να:

  • Γνωρίζουν την ορολογία της μαγειρικής τέχνης στην αγγλική και γαλλική γλώσσα προφορικά και γραπτώς
  • Αντιλαμβάνονται τις βασικές αρχές υγιεινής και σωστής αποθήκευσης των τροφίμων προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των πελατών
  • Γνωρίζουν τις βασικές αρχές της οικονομικής επιστήμης και τις βασικές αρχές Marketing και εφαρμόζουν αρχές διοίκησης επιχειρήσεων, σύνθεσης μενού, κοστολόγηση, τιμολόγησης και μάρκετινγκ στον επισιτιστικό χώρο
  • Προγραμματίζουν, σχεδιάζουν, διεκπεραιώνουν την παραγγελία, παραλαβή, αποθήκευση, διακίνηση τροφίμων με βάση τους αντίστοιχους κανόνες υγιεινής και τις ανάγκες τις επιχείρησης
  • Γνωρίζουν τον επαγγελματικό εξοπλισμό της κουζίνας, τη νομοθεσία που διέπει τους χώρους εστίασης, την οργάνωση, την καθαριότητα της κουζίνας, τον τρόπο χρήσης και συντήρησης του εξοπλισμού
  • Γνωρίζουν τη χρήση του μαχαιριού και τρόπους κοπής κρεάτων, ψαριών και λαχανικών
  • Αναφέρουν τα είδη των κρεάτων, τα τεμάχια σε κάθε είδος σφαγείου καθώς επίσης και την ποιότητα του κάθε επιμέρους κρέατος του κρεοπωλείου
  • Περιγράφουν τις βασικές αρχές της μαγειρικής τέχνης τόσο στην προπαρασκευή των πρώτων υλών όσο και στη σύνθεση, παρουσίαση εδεσμάτων ελληνικής και διεθνής κουζίνας.
  • Αντιλαμβάνονται τις βασικές αρχές της οργάνωσης ενός ζαχαροπλαστείου και τις διαδικασίες παρασκευής-παραγωγής προϊόντων ζαχαροπλαστικής.
  • Παρουσιάζουν τη χρήση Η/Υ και νέων τεχνολογιών στο χώρο της εστίασης
  • Αναφέρουν τις ποικιλίες των κρασιών και το συνδυασμό με τα φαγητά και τα γλυκά
  • Τρόπους μαγειρέματος για το αρνί και το κατσίκι και το πρόβατο ( ψητά φούρνου, γεμιστά, ρολό, προβενσάλ, Φρικασέ)
  • Τρόπους μαγειρέματος για το μοσχάρι (Παραδοσιακές & πρωτότυπες συνταγές: Κοκκινιστό, Ραγού, Μιλαναίζ, Χόφμαν, Βιενουάζ, Α λα Ρούζ, Κοκκινιστό, Οσομπούκο, Ραγού
  • Τρόπους μαγειρέματος για το χοιρινό κρέας και τα παράγωγά του
  • Γνωρίζουν συνταγές για την πάπια, το λαγό, το αγριογούρουνο , το ζαρκάδι και τη λεία του κυνηγού
  • Γνωρίζουν συνταγές για την κότα, τον κόκορα και το κοτοπουλάκι
  • Τρόπους με τους οποίους φιλετάρουμε και μαγειρεύουμε ψάρια και οστρακοειδή (Σχάρας, Ατμού, Ποσέ, Σωτέ, Πανέ)
  • Βασικές συνταγές για σάλτσες, σούπες και σαλάτες (σαλάτες ελληνικές, σύνθετες, σπέσιαλ
  • Βασικές συνταγές για ζύμες πίτες της ελληνικής κουζίνας
  • Παρασκευάζουν υπό την επίβλεψη του CHEF εδέσματα, υψηλής αισθητικής άποψης και δημιουργικότητας, με τα υλικά προϊόντα μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής.

Το πρόγραμμα υλοποιείται  σε 120 ώρες και ολοκληρώνετε σε διάστημα τριών μηνών.

Γιατί Επιλέγω Master

  • Ο Όμιλος MASTER έχει Πιστοποιηθεί ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 με την άδεια λειτουργίας (Φ.Ε.Κ. 807/Β/13) Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π του Υπουργείου Παιδείας
  • Τα Επαγγελματικά Σεμιναριακά Προγράμματα παρέχονται και με τη μορφή E-Learning (Σύγχρονη & Ασύγχρονη Τηλεκατάρτιση) από Πιστοποιημένες Ηλεκτρονικές Πλατφόρμες (Συμβατές με Πανευρωπαϊκά και Διεθνή πρότυπα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση).

Περιποίηση Άκρων & Ονυχοπλαστική με Επαγγελματικά Δικαιώματα

  • Η Εκπαίδευση πραγματοποιείται σε Πιστοποιημένες Εργαστηριακές Υποδομές συνολικής εκτάσεως 400 τ.μ. στα Βόρεια Προάστια και 350 τμ στα Νότια Προάστια με τη συνεργασία του ΙΕΚ MASTER
  • Το Εκπαιδευτικό Προσωπικό κατέχει στρατηγικές θέσεις σε όλους τους Κλάδους της Εργασίας
  • Μακροχρόνιες Συνεργασίες με τις μεγαλύτερες Ελληνικές και Πολυεθνικές επιχειρήσεις και προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα στους Σπουδαστές
  • Προνομιακές τιμές και Εκπτώσεις σε Καταρτιζόμενους που ανήκουν σε κάποια από τις ακόλουθες περιπτώσεις:
    • ΑμεΑ
    • Χαμηλό οικογενειακό εισόδημα
    • Άνεργοι
    • Επιλογή Συνδυαστικών Σεμιναριακών Πακέτων

Ο Όμιλος ΜASTER Διατηρεί 15 Υποκαταστήματα και Απασχολεί 120 Στελέχη σε όλη την Ελλάδα

Πιστοποιήσεις - Βραβεύσεις του Ομίλου MASTER

Nail Art

  • Πιστοποίηση ISO 9001:2008 στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.
  • Πιστοποίηση ISO 9001:2008 στο σχεδιασμό και υλοποίηση επαγγελματικής εκπαίδευσης
  • Πιστοποίηση ISO 9001:2008 στην παροχή υπηρεσιών τεχνολογίας και την ψηφιοποίηση δεδομένων
  • Πιστοποίηση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) 2ου Επιπέδου Εθνικής εμβέλειας από τον ΕΟΠΠΕΠ με κωδικό 1073
  • Πιστοποίηση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του ΥΔΤ & ΠΠ για παροχή εκπαίδευσης
  • Πιστοποίηση ISO 27001 το μόνο επιθεωρημένο Διεθνές Πρότυπο για τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ISMS)
  • Πιστοποίηση ISO 14001 που καθορίζει τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη και την εφαρμογή ενός Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης/ΣΠΔ (Environmental Management System/EMS).

Πιστοποιημένες Ψηφιακές Πλατφόρμες για On Line παρακολούθηση των σεμιναρίων σε μορφή E-LEARNING

Πάνω από 15.000 καταρτιζόμενοι έχουν επωφεληθεί από την Ηλεκτρονική Εκπαίδευση που παρέχει η MASTER

Nail Art

Παροχές

  • Δυνατότητα συμμετοχής μέσω Τηλεκατάρτισης
  • Δυνατότητα ένταξης σε ταχύρυθμο Πρόγραμμα
  • Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού
  • Προνομιακές Εκπτώσεις σε Προγράμματα Μετεκπαίδευσης και Εξειδίκευσης
  • Δωρεάν Σημειώσεις
  • Τα βασικά υλικά της πρακτικής εξάσκησης παρέχονται
  • Ολιγομελή τμήματα
  • Πρακτική Εφαρμογή σε πραγματικά εργασιακά περιβάλλοντα με πραγματικά μοντέλα
  • Η Εκπαίδευση πραγματοποιείται στα άρτια εξοπλισμένα και πιστοποιημένα εργαστήρια του ΙΕΚ ΜASTER, στα Βόρεια και στα Νότια προάστια

Το σεμινάριο δύναται να επιδοτηθεί μέσω προγράμματος ΛΑΕΚ των επιχειρήσεων

O Όμιλος MASTER έχει πιστοποιηθεί ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 με την άδεια λειτουργίας (Φ.Ε.Κ. 807/Β/13) Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π του Υπουργείου Παιδείας