Φύλακας Μουσείων Άρθρο

Πώς μπορώ να δουλέψω σαν Φύλακας Μουσείων!

Φύλακας Μουσείων: Μια ιδανική επιλογή καριέρας εάν θέλεις να εργαστείς ως Προσωπικό Ασφαλείας (Security ) με αναγνωρισμένο Πτυχίο, διεκδικώντας μια θέση στο Δημόσιο ή τον Ιδιωτικό Τομέα.

Τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι ανέκαθεν αποτελούσαν ξεχωριστές τοποθεσίες σε μια πόλη. Εκτός από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, προσθέτουν «προσωπικότητα» σε μια περιοχή. Αναλαμβάνουν να συνδέσουν το παρελθόν με το μέλλον και συνιστούν πηγή έμπνευσης για τους επισκέπτες .

Τα ανεκτίμητα μουσειακά εκθέματα και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι η Πολιτιστική Κληρονομία μας και αξίζουν την προσοχή μας. Είναι καθήκον μας να διατηρηθούν ακέραια στη μεγαλοπρέπειά τους για τις επόμενες γενιές.

Ως Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων θα έχεις την ευκαιρία να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή της προστασίας και διατήρησης αυτής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η υπηρεσία του φύλακα είναι σημαντική όχι μόνο για την ασφάλεια των εκθεμάτων αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών εγκαταστάσεων.

Στις αρμοδιότητές σου περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της τοποθεσίας. Θα είσαι υπεύθυνος για τον κήπο του μουσείου, τους κοινόχρηστους τομείς και τους εξωτερικούς αρχαιολογικούς χώρους.

Παράλληλα απαιτείται να γνωρίζεις καλά κάθε σημείο που έχεις υπό την επίβλεψή σου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να επιτηρείς και να διατηρείς τον έλεγχο σε κάθε συμβάν που μπορεί να προκύψει.

Επιπλέον θα είσαι υπεύθυνος για την ομαλή και ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών.  Θα έχεις τις γνώσεις να τους ενημερώνεις και να τους κατευθύνεις στο σωστό σημείο των εκθεμάτων, όποτε χρειαστεί.

Όσο για τις προοπτικές εργασίας, έχεις αρκετές επιλογές καθώς ένας επαγγελματίας Φύλακας έχει τη δυνατότητα να εργαστεί στο Δημόσιο μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού.

Μπορείς να απορροφηθείς σε ένα από τα πολυάριθμα μουσεία-αρχαιολογικούς χώρους πανελλαδικά. Μεγάλη ζήτηση υπάρχει και στον Ιδιωτικό τομέα σε Συλλογές έργων τέχνης, Πινακοθήκες, Ιδιωτικά Μουσεία κ.α.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι μπορείς να ξεκινήσεις τις σπουδές σου άμεσα, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχεις προϋπηρεσία σαν Security!

Η μόνη προϋπόθεση είναι η διάθεσή σου για μάθηση και η υψηλή αίσθηση καθήκοντος. Τα δύο αυτά δεδομένα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη φύλαξη της ανεκτίμητης πολιτιστικής περιουσίας .

Θέλεις να ξεκινήσεις μια ξεχωριστή Επαγγελματική σταδιοδρομία σαν Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων;

Συμπλήρωσε την αίτησή σου και σύντομα θα σε καλέσουμε για να κατοχυρώσεις τη θέση σου στα νέα τμήματα του Φεβρουαρίου:

ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ