Δανάη η Δύσκολη Απόφαση Άρθρο

Δανάη: “Η δύσκολη απόφαση που απογείωσε την Καριέρα μου!”

Πριν από λίγες ημέρες λάβαμε ένα Ε-mail από μία πρώην Καταρτιζόμενη της MASTER και πραγματικά νιώσαμε ιδιαίτερη τιμή και χαρά! Η Δανάη είναι ένα φωτεινό παράδειγμα αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας για όλους.

Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις πορεία πλεύσης στη ζωή σου και τα όνειρα πραγματοποιούνται μόνο όταν, εσύ ο ίδιος, είσαι έτοιμος να τα  υποδεχτείς!

Η Δανάη Μ. είναι τελειόφοιτη Πληροφορικής. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε πάνω στο αντικείμενο σπουδών της. Λίγο μετά τα 30, κατάλαβε ότι η Πληροφορική ήταν ένας Τομέας ιδιαίτερα ενδιαφέρων αλλά δεν ήταν για εκείνη.

Οι συνθήκες εργασίας που αντιμετώπισε, στις διάφορες εταιρείες που απασχολήθηκε, δεν ήταν καλές και έτσι αποφάσισε να αλλάξει Καριέρα και να μεταπηδήσει στον Κλάδο της Αισθητικής & Ομορφιάς.

Από μικρή ηλικία είχε κλίση στην τέχνη της Κομμωτικής.

Πήρε την απόφαση λοιπόν, να παρακολουθήσει, παράλληλα με την εργασία της, ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο Κομμωτικής στο ΙΕΚ MASTER, διάρκειας 3 μηνών.

Η Δανάη, ύστερα από ριζικές αλλαγές στην επαγγελματική της σταδιοδρομία, σήμερα είναι μία επιτυχημένη Επαγγελματίας και ετοιμάζετε να ανοίξει το δικό της Κομμωτήριο!

Μέσα από τη δημοσιοποίηση του Ε-mail της (με τη σύμφωνη γνώμη της ίδιας), θέλουμε να δώσουμε κίνητρο και αισιοδοξία σε ανθρώπους που δεν είναι ικανοποιημένοι με τις επαγγελματικές τους επιλογές, έτσι ώστε να βρουν αυτό που πραγματικά τους “γεμίζει“!

Το E-mail της Δανάης Μ. 

Καλησπέρα σας, δεν ξέρω αν με θυμάστε, είμαι η Δανάη Μ. και πριν λίγα χρόνια είχα παρακολουθήσει στη MASTER το 3μηνο σεμινάριο Κομμωτικής. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μου από τότε και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω (κυρίως την κα. Ελένη) για όλα!

Το προηγούμενο μήνα έκλεισα τα 34.  Η δουλεία μου πλέον πάει από το καλό στο καλύτερο! Θέλω μέσα από το μήνυμά μου να δώσω δύναμη στα νέα κορίτσια που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν τους ίδιους προβληματισμούς, όπως εγώ παλαιότερα.

Η ανεργία και η οικονομική κρίση θέλουν να μας στερήσουν τα όνειρα. Πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να αντισταθούμε σε όλη αυτή την κατάσταση. Αν δεν κινητοποιηθούμε οι ίδιοι κανείς δεν θα μας βοηθήσει!

Είμαι Πτυχιούχος Πληροφορικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και γνωρίζω πολύ καλά δύο ξένες γλώσσες.

Με το που ορκίστηκα, το κυνήγι για μια θέση στην αγορά εργασίας ξεκίνησε! Αμέτρητα Βιογραφικά και συνεντεύξεις μέχρι να βρω μια θέση σε κάποια εταιρεία για να ξεκινήσω και εγώ την πολυπόθητη καριέρα μου.

Ώσπου κάποιοι εργοδότες μου έδωσαν την ευκαιρία να εργαστώ για αυτούς, αλλά οι εμπειρίες μου μόνο καλές δεν ήταν!  Άλλαξα αρκετές εταιρείες και δεν ήταν λίγες οι φορές που έμενα απλήρωτη για μήνες, και ο μισθός προφανώς της πλάκας!

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν το κυνήγησα ποτέ στα σοβαρά γιατί πολύ απλά δεν μου άρεσε ο κλάδος.

Είχα περάσει τα 30 και δεν είχα καταφέρει ακόμη να φύγω από το πατρικό μου και να φτιάξω τη ζωή μου.

Όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι, άνοιξα τον υπολογιστή και άρχισα να ψάχνω τρόπους για να αλλάξω τη ζωή μου. Ξαφνικά έπεσα πάνω σε μια διαφήμιση για τα Σεμινάρια Αισθητικής της MASTER.

Αμέλησα να σας πω ότι από μικρή έπιαναν τα χέρια μου σε διάφορα χτενίσματα και είχα λατρεία στα… μαλλιά. Πολλές φίλες μου ερχόντουσαν για να τις χτενίσω και να τις περιποιηθώ!

Χωρίς δεύτερη σκέψη, άρχισα να ψάχνω πληροφορίες για τα σεμινάρια.

Ύστερα από ώριμη σκέψη, αποφάσισα να αλλάξω καριέρα. Η Κομμωτική για μένα ήταν η ιδανική επιλογή! Αν σου αρέσει κάτι, τότε σίγουρα θα το κάνεις καλά, σωστά;

Δεν σας κρύβω ότι το Σεμινάριο της Κομμωτικής μου κέντρισε το ενδιαφέρον!

Οι γονείς μου, όπως και οι φίλοι μου διαφωνούσαν με την επιλογή μου… Εγώ όμως, μέσα μου, ήμουν σίγουρη γι’ αυτή την απόφαση… Κανείς δεν κατάφερε να μου αλλάξει γνώμη!

Ξεκίνησα τη φοίτηση μου στη MASTER και σιγά σιγά άρχισα να σκέφτομαι πιο αισιόδοξα. Ολοκλήρωσα το σεμινάριο ενώ παράλληλα εργαζόμουν σε μία διαφημιστική εταιρεία.

Μέσα σε 3 μήνες είχα στα χέρια μου το Πιστοποιητικό Σπουδών του Σεμιναρίου Κομμωτικής Τέχνης και ένιωθα έτοιμη να εργασθώ σαν επαγγελματίας κομμώτρια!

Στην αρχή ξεκίνησα με ένα περιορισμένο πελατολόγιο στο σπίτι. Σιγά σιγά όμως, μέσα από συστάσεις, η δουλειά άρχισε να πηγαίνει ανέλπιστα καλά. Παράλληλα, ξεκίνησα και σαν βοηθός σε ένα πολύ καλό κομμωτήριο, στην περιοχή μου.

Σε δύο χρόνια, όχι μόνο κατάφερα να ανεξαρτητοποιηθώ και να φύγω από το πατρικό μου, αλλά παντρεύτηκα και είμαι έτοιμη να δημιουργήσω την δική μου οικογένεια!

Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ!

Το σεμινάριο της MASTER εκτός από τις γνώσεις που μου προσέφερε, μου έδωσε και τα απαραίτητα εφόδια για να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση.

Σήμερα, παντρεμένη και έγκυος στο πρώτο μου παιδί, ετοιμάζομαι να ξεκινήσω την δική μου επιχείρηση! Να ανοίξω το δικό μου κομμωτήριο!

Έκανα τη σωστή επιλογή!


Δανάη, χαρήκαμε τόσο πολύ για τα νέα που μας μετέφερες! Θα ήταν μεγάλη τιμή για εμάς να μας στείλεις μία πρόσκληση για τα εγκαίνια του Κομμωτηρίου σου! Η επιμονή σου και η θετική σου ενέργεια είναι αξιοθαύμαστα. Μπράβο σου, τα κατάφερες!

Η ομάδα του IEK MASTER!


Το Σεμινάριο που επέλεξε η Δανάη:

Γενική Κομμωτική: Κούρεμα – Χτένισμα – Βαφές