Τουρισμός 3 Βήματα για Παντοδύναμη Καριέρα Άρθρο

Τουρισμός: 3 βήματα για να δημιουργήσεις μία Παντοδύναμη Καριέρα!

Ο Τουρισμός αποτελεί μια από τις κυριότερες πηγές εσόδων της εθνικής μας οικονομίας.

Η Τουριστική Βιομηχανία ζητά συνεχώς εξειδικευμένα στελέχη που θα επανδρώσουν τις – υψηλών προδιαγραφών –τουριστικές μονάδες σε όλη την επικράτεια.

Οι Επαγγελματίες στον τουρισμό και στην εστίαση, απορροφώνται άμεσα από την αγορά εργασίας διότι η ζήτηση είναι μεγάλη και οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται.

Πολλοί από εμάς, που απολαμβάνουμε ένα ποτό στο roof garden ενός ξενοδοχείου ή ένα ωραίο δείπνο σε ένα εστιατόριο, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι, για την ψυχαγωγία μας, η ύπαρξη ενός καλού επαγγελματία.

Κάποιοι από εμάς, πιθανόν να έχουμε εργαστεί στο χώρο της εστίασης ή σε μία ξενοδοχειακή μονάδα σε κάποιο νησί για ένα μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ξεκάθαρο ότι ο συγκεκριμένος κλάδος έχει αυξημένες απαιτήσεις αλλά οι δυνατότητες που προσφέρει είναι μοναδικές!

Ίσως τώρα λοιπόν είναι η στιγμή να αποφασίσεις για ένα μόνιμο και επαγγελματικό βήμα σε ένα κόσμο ευκαιριών,  στον κλάδο του Τουρισμού, όπου οι καλοί επαγγελματίες είναι πάντα περιζήτητοι.

Να 3 βασικά βήματα που μπορούν να σε βάλουν στο παιχνίδι ξεκινώντας δυναμικά  μια καριέρα στις Τουριστικές επιχειρήσεις:

 

1. Αναζήτησε τις διαθέσιμες ειδικότητες

Η τουριστική βιομηχανία περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας, ενώ ποικίλει ο βαθμός εμπειρίας που ζητείται, ανάλογα με τη θέση.

Μερικά παραδείγματα αυτών των ευκαιριών απασχόλησης περιλαμβάνουν:

Receptionist, οροφοκόμος, σερβιτόρος, υπάλληλος επισιτιστικού τομέα, υπάλληλος τηλεφωνικού κέντρου & κρατήσεων, ασφάλεια ξενοδοχειακών μονάδων και  άλλες πολλές ειδικότητες μέσα από τα οποίες σίγουρα θα βρεις την κατάλληλη για να ξεκινήσεις την καριέρα σου.

Δες αναλυτικά τα χαρακτηριστικά κάθε ειδικότητας ΕΔΩ

2. Αξιολόγησε τις ικανότητες σου

Εντόπισε τις ικανότητες που κατέχεις και θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις στην καριέρα σου στον Τουρισμό.

Οι Τουριστικές επιχειρήσεις βασίζονται κατά κύριο λόγο στις καλές υπηρεσίες που προσφέρουν.

Για να προσλάβουν συνεργάτες, εκτιμούν τα επικοινωνιακά χαρίσματα και την εμπειρία τους  στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Οι οργανωτικές δεξιότητες, όπως η διαχείριση του χρόνου, η ιεράρχηση προτεραιοτήτων, ο σχεδιασμός και ο συντονισμός ενεργειών, είναι επίσης σημαντικό κριτήριο για την διεκδίκηση μίας θέσης εργασίας.

Εξέτασε, με βάση τις ικανότητες σου, την πιθανότητα να εργαστείς σε τομείς που ενδέχεται να εκτιμηθούν οι δεξιότητες σου. Δώσε ιδιαίτερη προσσοχή σε θέματα επικοινωνίας, οργάνωσης , υπηρεσιών ώστε να βάλεις γερά θεμέλια για την εξέλιξη σου στον χώρο.

Δεν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να προωθήσεις σωστά τις δεξιότητες σου;

Μπορείς να απευθυνθείς σε έμπειρους Συμβούλους Εργασίας για να διαμορφώσεις κατάλληλα το βιογραφικό σου

Έχεις ακόμη τη δυνατότητα να κάνεις το τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην TALIS Workforce Management

Επισκεφθείτε την TALIS ΕΔΩ

3. Απόκτησε εξειδίκευση σχετική με τον τουρισμό

Εάν επιθυμείς να αποκτήσεις εμπειρία ή να βελτιώσεις τις γνώσεις σου, εξέτασε το ενδεχόμενο να αποκτήσεις πιστοποίηση σε ειδικότητες που αφορούν τον Τουριστικό κλάδο.

Παρακολουθώντας ένα Σεμινάριο με πιστοποίηση εκπαίδευσης αποκτάς πλεονέκτημα στην αναζήτηση σου για εργασία στο Τουριστικό κλάδο.

Με την συμμετοχή σου σε ένα εξειδικευμένο Σεμινάριο αποκτάς επιπλέον γνώσεις, μαθαίνοντας τις πρακτικές που χρειάζονται από κορυφαίους επαγγελματίες είτε στην αίθουσα διδασκαλίας, είτε από το σπίτι σου μέσω E-Learning.

Ανακάλυψε τα Επαγγελματικά Πλεονεκτήματα  Πιστοποίησης ΕΔΩ