Σπουδές σε Ιεκ άρθρο

Σπουδές σε ΙΕΚ: Επιλέγεις Εργασία και Εξειδικευμένη Απασχόληση!

Γιατί οι σπουδές σε ΙΕΚ εξασφαλίζουν συστηματική εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση.

Γιατί οι σπουδαστές εντάσσονται άμεσα σε μια απαιτητική και εξειδικευμένη αγορά εργασίας.

Η φοίτηση σε ένα Ι.Ε.Κ. διαρκεί 4 εξάμηνα (2 χρόνια) ενώ για την ολοκλήρωση των σπουδών απαιτείται και πρακτική άσκηση. Διαδικασία την οποία ο σπουδαστής μπορεί να πραγματοποιήσει μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων εξαμήνων ή και παράλληλα με τις σπουδές του από το τρίτο εξάμηνο (2ο έτος).

Και κατά τη διάρκεια των σπουδών σε ΙΕΚ ο καταρτιζόμενος εφαρμόζει πρακτικά τις γνώσεις που αποκτά μέσα από την ενότητα «πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα» σε όλες τις ειδικότητες ενώ εφαρμοσμένη γνώση αποκτά κατά το διάστημα της πρακτικής του άσκησης.

Συνδυάζεται η θεωρία με την πράξη σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Ο σπουδαστής  αντιμετωπίζεται ως εργαζόμενος, εξασκεί το επάγγελμα που επέλεξε σε πραγματικές εργασιακές συνθήκες και χτίζει μέρα με τη μέρα το επαγγελματικό του προφίλ.


Τα τελευταία έτη πολλοί φοιτητές των ΤΕΙ και ΑΕΙ επιλέγουν και τη φοίτηση παράλληλα σε ένα ιδιωτικό Ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης.


Έρευνες και μελέτες των τριών τελευταίων ετών δείχνουν σταθερά αυξανόμενη την ανάγκη για εφαρμοσμένη γνώση σε ειδικότητες όπως η αισθητική, η πληροφορική, η φυσικοθεραπεία, ο τουρισμός, που έχουν ανοιχτή επαγγελματική αποκατάσταση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.


Επιλέγοντας σπουδές σε ΙΕΚ απαιτείται να είναι κάποιος προσεκτικός στην επιλογή.


Στο ΙΕΚ MASTER θα συναντήσετε έμπειρους εκπαιδευτές με μακροχρόνια διδακτική εμπειρία και γνώσεις στη μεθοδολογία και στις τεχνικές εκπαίδευσης ενηλίκων ενώ η επαγγελματική τους εξειδίκευση στις ειδικότητες αιχμής εξασφαλίζει στους σπουδαστές άμεση προώθηση σε θέσεις και κλάδους αιχμής

Το κέντρο Κατάρτισης και Συμβουλευτικής MASTER επιπλέον με την μακροχρόνια παρουσία της στην αγορά εργασίας και μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης έχει εξασφαλίσει συνεργασία με εκατοντάδες επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς δίνοντας το προβάδισμα της εξασφάλισης μιας θέσης απασχόλησης.


Αν ο βασικός στόχος του μελλοντικού Σπουδαστή είναι η άμεση Επαγγελματική Αποκατάσταση, η επιλογή ενός αξιόπιστου Ι.Ε.Κ. αποτελεί… μονόδρομο!


Υ.Γ.: Προσοχή! Σε καμία περίπτωση, οι Σπουδές σε ένα  Ι.Ε.Κ. δεν παρέχουν αυτομάτως τα πλεονεκτήματα που προαναφέραμε.  Η Επιλογή πρέπει να γίνει συνειδητά και με έμφαση στην… λεπτομέρεια.

ΙΕΚ MASTER | Εγγύηση Ποιότητας

Στην καρδιά των Βορείων & Νοτίων Προαστίων

Γίνε Master σε 62 σύγχρονες Ειδικότητες

ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Νέο Ηράκλειο – Μαρούσι

Διεύθυνση: Ζαλοκώστα & Εμ. Παπαδάκη, T.K.: 14121

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 2712588

ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Ελληνικό – Αργυρούπολη

Διεύθυνση: Λ. Κύπρου 4 & Λ. Βουλιαγμένης 579, T.K.: 16452

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 9966992