Σπουδές κομμωτικής άρθρο

Σχολή Κομμωτικής στο ΙΕΚ ΜASTER: Το μέλλον του Κομμωτή δεν έχει… όρια!

Κομμωτική: Ένα ταξίδι που θα διαρκέσει για πολύ καιρό. ένα περιζήτητο και υψηλά κερδοφόρο επάγγελμα, που συνεχώς εξελίσσεται, εξασφαλίζοντας άμεσα την επαγγελματική αποκατάσταση με αναγνωρισμένο δίπλωμα

H επιθυμία σου να βοηθήσεις τους ανθρώπους να δείχνουν και να νιώθουν καλύτερα είναι η απόφασή σου να ασχοληθείς με την κομμωτική τέχνη και είναι το επάγγελμα που σου ταιριάζει.

Θα δουλέψεις πολύ και σκληρά, θα έχεις επιτυχίες και αποτυχίες, θα αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα και θα βρεις πολλές λύσεις. Στο τέλος θα νιώθεις χαρούμενος γι’ αυτό που ζεις!

Οι απαιτήσεις του 21oυ αιώνα είναι τεράστιες και σε τεχνική κατάρτιση και σε τεχνολογική.

Η κομμωτική, ένας επαγγελματικός κλάδος που απαιτεί υψηλή κατάρτιση και εξειδίκευση σε τεχνικές και εργασίες περιποίησης των μαλλιών όπως τα extension, τα ποστίς, τις βαφές, την περμανάντ, την κοπή μαλλιών, τις θεραπείες μαλλιών, τις ασθένειες του δέρματος και του τριχωτού της κεφαλής, καθώς και τα επαγγελματικά νοσήματα.

Η κατάρτιση του Κομμωτή – Τεχνικού περιποίησης κόμης επεκτείνεται στην οργάνωση, διοίκηση, διαχείριση και μάρκετινγκ στο χώρο του κομμωτηρίου και στην αγορά.

Οι εργασίες των κομμωτών γίνονται σε χώρους εξοπλισμένους με ειδικά μηχανήματα και όργανα, όπου ισχύουν όλοι οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας.

Ο νέος επαγγελματίας μπορεί να εργαστεί σε αλυσίδα κομμωτηρίου, σε ανεξάρτητα alternative σαλόνια ή ακόμη μπορεί και να δημιουργήσει το δικό του σαλόνι.

Ενδεχομένως να ασχοληθεί με το management του κομμωτηρίου, να γίνει σπεσιαλίστας στο χρώμα ακόμη και να μπορεί να κάνει παρουσιάσεις και επιδείξεις σε κομμωτές.

Το μέλλον είναι μεγάλο και δεν έχει όρια.

Ό,τι και αν διαλέξει, θα έχεις σημαντικό ρόλο στη ζωή των πελατών του. Θα τον εμπιστεύονται για επαγγελματικές συμβουλές και για την καλλιτεχνική του άποψη και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που θα νιώθει άνετα και ήρεμα.

Πολλοί άνθρωποι που θα αναζητούν τις υπηρεσίες του, θα νιώθουν καλύτερα με την εμφάνιση τους και τον εσωτερικό τους κόσμο χάρη στις υπηρεσίες του.

Ο απόφοιτος, από το ΙΕΚ MASTER, Κομμωτής  – Τεχνικός Περιποίησης Κόμης μπορεί να εργαστεί στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό τομέα σε:

  • Κομμωτήρια και Σύγχρονα Κέντρα περιποίησης μαλλιών
  • Διαφημιστικές εταιρίες, περιοδικά, studio φωτογράφησης, οίκους μόδας
  • Τηλεόραση, κινηματογράφο, θέατρο
  • Εταιρίες καλλυντικών και προϊόντων φροντίδας μαλλιών
  • Τουριστικές επιχειρήσεις υψηλού τουρισμού (ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια κ.λ.π.)
  • Εταιρίες που ασχολούνται με το εμπόριο προϊόντων κόμης
  • (Ως) Επικεφαλείς σε μεγάλες μονάδες πολυάριθμου προσωπικού (κομμωτήρια, εμπορικές εταιρίες)
  • (Ως) Ελεύθεροι Επαγγελματίες

Σπούδασε στον Τομέα της Αισθητικής & Ομορφιάς στο ΙΕΚ MASTER και δημιούργησε την καριέρα που σου αξίζει!

Σπουδές στην Αισθητική & Ομορφιά: Το ΙΕΚ MASTER σου δίνει πλεονέκτημα στην Αγορά Εργασίας!

IEK MASTER | Συμμαχία για την απασχόληση

Περισσότερες Πληροφορίες

Τηλ: 216 000 9 000

www.iekmaster.gr