ΙΕΚ Master Ασημένιος Χορηγός Dusseldorf

IEK MASTER: Στιγμιότυπα από Dusseldorf Maritime Forum

To ΙΕΚ ΜΑSTER αποτελεί τον πρώτο εκπαιδευτικό οργανισμό  στην Ελλάδα που συμμετείχε ενεργά  ως Ασημένιος Χορηγός  στο Dusseldorf Maritime Forum που θα πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου 2019 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

 

Το φόρουμ πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση των  St.Thomas Polytechnic in Singapore -MSc in Shipping Management, Πανεπιστήμιο Πατρών ΚΕΔΙΒΙΜ Ναυτιλιακές Σπουδές, European Institute of Law, Science & Technology, Institute of International Nautical Studies.

Dusseldorf Maritime Forum

Η εμπορική και οικονομική σπουδαιότητα του Dusseldorf οφείλεται στην σημαντική δραστηριότητα του λιμανιού του στο Ρήνο, προσιτό και για ωκεανοπόρα πλοία, αποτελεί διέξοδο για τα γεωργικά προϊόντα και τα μεταλλεύματα της κοιλάδας του Βούπερ.

Dusseldorf Maritime Forum

Υποστηρικτές της προσπάθειας διαλόγου μεταξύ της Ναυτιλιακής Κοινότητας ήταν από το χώρο της Ναυτιλίας η INAUS LTDαπό το χώρο της Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης το IEK Master από το χώρο της Φιλοξενίας το Aberratio Boutique Hotel και ως χορηγός και υποστηρικτής επικοινωνίας το Logbook.gr .

Dusseldorf Maritime Forum

Στο Dusseldorf Maritime Forum συζητήθηκαν θέματα όπως Logistics και Ναυτιλία ( Π. Τζάνος, Πλοίαρχος ΕΝ), Γεωπολιτική, Γεωστρατηγική, θέματα ενέργειας, Οικονομίας σε σχέση με τη Ναυτιλία με αναφορά στο παράδειγμα του EastMed (Δρ. Δ. Σπηλιωτόπουλος). Επίσης οι Στρ. Σπύρου και Ισ. Παχουνδάκης μίλησαν για την Ναυτική και Ναυτιλιακή Εκπαίδευση και τις σύγχρονες τάσεις σε αυτήν, σε επίπεδο εξειδίκευσης και μεταπτυχιακής ειδίκευσης.